Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2013 00:21 - Как да прецакаме системата
Автор: terz Категория: Политика   
Прочетен: 254 Коментари: 1 Гласове:
2



От няколко години споделям с моите най-близки приятели идеята ми за създаването на нова партия. Къде на чашка, къде на хапка обикновено се майтапим на тази тема и така ракийката по лесно се плъзга в гърлото. Нали знаете, че всеки българин е готов да бъде министър председател или поне треньор на националния отбор по футбол. Тъй като съм инженер, а не адвокат или писател ще пиша директно без да увъртам.

Отдавна в медийното пространство, а и по протестите се говори, колко лоши са партиите,  как хората във властта са корумпирани, че трябва да се смени системата, конституцията и т.н.. Моето мнение е противоположно не мисля, че проблема е в конституцията, изборния закон или каквато и да е там нормативна база.  Според мен проблема е в партиите и липсата на ценности в тях. Всички партии в България поне според мен се асоциират с техните лидери с изключение на 2 - БСП и ДПС.
Ето и примери:
ГЕРБ - Бойко Борисов;
НДСВ - Симеон
България на Гражданите - Миглена Кунева
РЗС - Яне Янев.

Втория голям проблем пред партиите са липсата на ясни ценности, много е трудно да искаш да правиш дясна политика с гласовете на трайно безработните. И обратното лява политика с подкрепата на мощните корпорации.

Най-големия проблем на партиите е липсата на демократичност и прозрачност в самите тях. Как ако самите структури, които участват в управлението не са демократични да направят демократично управление. От друга страна,  как да са демократични тези партии, когато те самите са създадени заради харизмата на техните лидери.

В този ред на мисли искам да предложа на всички, които имат дясно мислене да организираме нова и демократична дясна партия, която да има за цел влизане в следващия парламент и промяна на статуквото.

Смятам, че най-важното за една партия са ценностите, които се споделят от нейните членове. Ето ги моите:
 - равенство пред закона на всички.
 - никакви дискриминации или привилегии по пол, раса или по каквито и да било други признаци.
 - частната собственост е неприкосновенна.
 - свободата на словото и личния избор е неприкосновенна
 - защитаване на интересите на малкия и средния бизнес.
 - борба с корупцията и мафиотските организации.
 - пряко демокрация за всички решения на партията.

Решения на икономическите проблеми не мога да дам не съм икономист, знам само че ако спрем да се оплакваме и започнем да поработваме повечко неминуемо ще излезем от ситуацията такава каквато е в момента. Имам определено мнение за принципите на държавната администрация тя трябва да се научи, че трябва да служи на хората и бизнеса и това е нейната цел а не обратното и когато ти дойдат на проверка да не се занимават с глупости, ами преди да ти напишат акта първо да кажат, какъв е проблема ти и то обосновано, да ти обяснят как да го решиш и да ти помогнат с решаването му. Относно трудовото законодателство: да може да се освобождават служители поради това, че не си вършат работата без предизвестие, кой е този малоумен собственик дето ще си уволни кадърните специалисти. И кой е този работлив служител дето няма да си намери работа.

Ей това са нещатата, които си мисля, че трябва да се променят. И още колко много други ми идват в главата.

Пряко демокрация за всички решения на партията мисля, че това е решението на проблема и то може да се направи лесно и бързо. Създава се интернет приложение в което всеки въпрос се подлага на обсъждане и гласуване. По този начин всички решения в партията няма да зависят от лидера, а от членовете.


Ако иама хора, които споделят моето мнение аз съм готов да разработя системата за упражняване на пряка демокрация в бъдещата дясна партия. Мисля, че за около една година бихме могли да се организираме, да спазим всички законови срокове и да прецакаме системата, като влезем в парламента.





Гласувай:
2




1. sandeto - Време е вече да се появи поне една читава партия
18.06.2013 10:39
И аз много пъти съм го коментирал с приятели и познати..Ами ето значи има и други готови като мен да действаме.Сега в момента просто няма друга алтернатива,така че смятам че би следвало да успеем да привлечем общественото внимание към себе си. Знам, че това начинание няма да е особено лесно, имайки предвид здраво усукалата се престъпност във всички сфери, но смятам че трябва да се опита.За съжаление много трудно се намират сериозни хора - с това нещо ще има големи проблеми.Сигурно половината партии се развалят поради тази причина. Ами да действаме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: terz
Категория: Политика
Прочетен: 2847
Постинги: 1
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930